Viktig information

Ni hittar välkomstbrevet här: Välkomstbrev 3D3

 

Välkommen till 3D3

Lärare i kursen är

Joakim Skogberg joakim.skogberg@edu.sandviken.se 070-089 42 54

Evin Hajo evin.hajo@edu.sandviken.se 076-828 98  50

 

Du måste alltid anmäla frånvaro till någon av dina lärare. Om du av någon anledning inte meddelar din frånvaro kan detta påverka din försörjning.
Får du tid hos tandläkaren/sjukhus etc. så är det bra om du ändrar tiden till ett tillfälle då du inte är i skolan. Religiös högtid är inte giltig frånvaro.

Du har ett schema där tiderna är väldigt viktiga. Börjar vi 8.00 så ska du vara i klassrummet senast klockan 8.00. Du bör inte komma försent! Sluttiderna är lika viktiga, du bör inte sluta tidigare. Om du kommer försent eller går tidigt kan detta påverka din försörjning och dina studieresultat.

Om du inte är aktiv eller har mycket ogiltig frånvaro kan du vara tvungen satt lämna din plats på Sfi. Det är kö till Sfi och många människor väntar på att få studera. Du får studera maximalt 1 år på kurs D.

Du studerar 15 timmar med lärare varje vecka, övrig tid (25 timmar) är det meningen att du ska vara aktiv på annat sätt, t.ex. praktik, lots eller självstudier. Du kommer att få läxa varje vecka som vi förväntar oss att du gör. Det är viktigt att du gör läxan hemma för att dina studier ska gå så fort som möjligt. Det är också viktigt att du repeterar det vi gjort i skolan hemma.
Till din hjälp har du vår grupps blogg.
Där kan du hitta länkar till självstudier och läsa aktuell information. Du kan också se vad vi har gjort på lektionen, hämta material och ta del av läxor.
Du bör besöka bloggen minst en gång per dag.

Varje månad finns ett nationellt prov där man kan visa att man uppnått kursens samtliga kunskapsmål. Det är Joakim och Evin som bestämmer när du klarat kursen och det är din tur att skriva prov. Fråga gärna och prata med oss om vad vi tycker du ska träna mer på. Du får extra tid under mentorssamtalen. Du kan boka tid med din lärare.
I 3D3 arbetar vi med Sweol för att utveckla svenska språket. Sweol är ett läromedel som vi arbetar med på dator och du kan också studera Sweol hemma. Varje vecka har du möjlighet till ett kapiteltest i skolan.

Lycka till med dina studier i svenska!
Joakim och Evin

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: