Läxa måndag 19/1; läsa och förstå

Idag har ni fått ett brev av mig som har olika fel.
Ni som inte var i skolan kan läsa brevet här: Brev med fel
Hitta felen och skriv i en kommentar här på bloggen.

Läxa till måndag är att läsa texten om Sverige.
Ni fick den på lektionen idag. Titta på kartan var de olika platserna ligger.

Här kommer reklamfilmen med sången Fredagsmyyyyyyys!

Trevlig helg!

 

Annonser

4 responses

 1. Hej Anne Marie! Sandviken 2015/01/17

  Hoppas att du mår bra. Jag önskar dig ett bra år i framtiden. Jag är glad att jag börjar min klass med dig. Det är roligt att du är våra lärare igen.Jag har studerat 2 b 1 med dig och jag tror att vi känner varandra. Ändå jag heter Breshna. Jag kommer från Afgahnistan. Jag är gift och har tre barn. Min äldsta dotter heter Noor och hon går 6 F. Min lilla dotter heter Maria och Marias går på dagis. Min son är 8 år och går I skolan klass 2 A. Jag älska mest min son . Han är bra på dator fotboll,Apparater och bilar. Jag har planerat att jag ska studera vidare,och jag har inte träffat i åtta år med min familj. Om jag har råd så jag vill att hälsa på min familj i framtiden.

  Jag hoppas att du har haft en skön ledighet.
  Hälsningar
  Breshna

  1. Tack för brevet Breshna! Bra jobbat! Hoppas att du kan åka och hälsa på din familj.
   Hälsningar
   Anne-Marie

 2. Hej 3D3! sandviken 2015/01/17

  Tack för era fina brev som jag har fått. Jag har läst dem och nu vet jag mer om er. Det var spännande att få ta del av era berättelser. Jag skriver till för att berätta om ett landskap som jag tycker om . När jag var liten åkte jag alltid till Jämtland. Här bodde min farmor och vi hälsade på hus henne varje sommar. Min mamma och pappa kommer från Jämtland. De flyttade till Gästrikland på 60- talat. Ibland vi stuga hyrde och ibland bodde vi hos farmor.

  Jämtland är ett stort landskap med ett stor stad. Som heter Östersund. Jag och min syster åkte alltid in till stan och shoppade. Det var roligt att handla i Östersund. Det finns en stor sjö som heter Storsjön. På soliga dagar vi fiskade och åkte båt. När det regnade hälsade vi på hos släktingarna. Min mormor bodde på en fäbod på sommaren.
  Hon mjölkade kor och skötte om dem. Fäboden ligger vid Oviksfjällen. Jag var dit förra sommaren och tittade. Det var roligt att komma tillbaka och se hur det ser ut nu förtiden. Nu måste jag sluta skriva för att jag ska sjunga med min kör. Jag hoppas att ni kommer och sjunger med mig. Ha det så bra så ses vi på fredag.

  Hälsningar

  Anne- Marie

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: